Houd de extreme hitte buiten

Hoe houd zonwering de warmte buiten?

Houd de extreme hitte buiten  - Hoe houd zonwering de warmte buiten?
Home > Blog > Extreme hitte buiten houden

Extreme hitte buiten houden

De zomers in Nederland worden elk jaar warmer. Afgelopen weken stegen de temperaturen zelfs naar de 40 graden! Dit komt natuurlijk niet vaak voor, maar door de gevolgen van klimaatverandering wordt dit steeds meer het nieuwe normaal.

De hitte in huis komt natuurlijk door de zon die vol op de ramen schijnt. Wanneer het in de zomer te warm is binnen doe je al snel de gordijnen dicht, zet je de airco aan en sluit je de deuren. Dit houdt jammer genoeg niet alle warmte buiten.

De allerbeste manier om de zon en warmte buiten de deur te houden is het plaatsten van zonwering.

De beste zonwering zit buiten voor het raam. Denk dan bijvoorbeeld aan rolluiken, screens of een zonnescherm. Heb je nog geen zonwering buiten? Aarzel dan niet langer! Het plaatsen van zonwering biedt niet alleen voordelen voor het buiten houden van warmte. Het maakt de slaapkamer donkerder maar het zorgt er ook voor dat de kou buiten blijft. Een bijkomend voordeel is dat rolluiken ook extra bescherming bieden tegen inbraak.

Misschien wel de belangrijkste vraag; Welke zonwering past bij mij?

Er zijn natuurlijk verschillende type zonweringen die de warmte buiten kunnen houden. Maar wat past er bij je huis en welke heeft je voorkeur? Hieronder een aantal voorbeelden.

Rolluiken
Een rolluik is zowel kou als warmte isolerend. Het is zonwerend en zal ervoor zorgen dat je huis minder snel opwarmt. Het houd ook het hinderlijke zon/licht inval tegen. Daarnaast helpt het om je slaapkamer te verduisteren, maar vergeet niet dat het altijd een beetje licht doorlaat. Daarnaast biedt een rolluik extra bescherming tegen inbraak.

Het handige van een rolluik is dat er verschillende bediening mogelijkheden zijn. Zo kun je hem met de hand bedienen, elektrisch doormiddel van een wandschakelaar of elektrisch doormiddel van een afstandsbediening.

Screens
Dankzij de eigenschappen van het screendoek worden de zonnestralen gefilterd, de warmte buitengehouden en zicht naar buiten toe voor 80% behouden. Het zicht naar binnen wordt beperkt minder en het licht wat gereflecteerd wordt is maar liefst 90%. Maar overdag is het zicht naar binnen beperkt.
Dit zorgt ervoor dat er binnen een aangename temperatuur zonder dat er een totale verduistering is.

Ook bij screens zijn er verschillende bedieningsmogelijkheden

Zonneschermen
Een zonnescherm wordt bevestigd aan de buitenzijde van je huis. Vaak aan de terraszijde, of boven een raam. Hierdoor kun je lekker buiten zitten in de schaduw en het voorkomt ook nog eens overmatige lichtinval in het huis. Daarnaast zijn de doeken waterafstotend en beschermen ze tegen UV straling. Bekijk hier onze blog over Zonwering tegen UV-straling.

Ook bij de zonneschermen zijn er verschillende bedieningsmogelijkheden.

Op zoek naar meer informatie?

Vraagt u zich af wat er nog meer gedaan kan worden om de warmte buiten te houden?

Bekijk de tips

Op zoek naar rolluiken, screens, terrasoverkappingen, veranda's, rolpoorten of een ander type zonwering? Dan bent u bij JVS Zonwering aan het goede adres!
Contact
JVS Zonwering BV
De Heinen 22
5371 MJ Ravenstein (Nederland)
(mogelijk in navigatie: Huisseling)
 
Telefoon:
+31 (0) 486 850 119
(voorkeur via e-mail)
Website:
www.jvszonwering.nl
E-Mail:
Copyright © 2023 JVS Zonwering - Alle rechten voorbehouden