Verbeter uw slaapritme met zonwering!

Bekijk wat er voor u mogelijk is

Verbeter uw slaapritme met zonwering! - Bekijk wat er voor u mogelijk is
Home > Blog > Verbeter uw slaapritme met zonwering!

Gemiddeld slaapt men 7 uur per dag, maar door slaapproblemen haalt niet iedereen dit aantal uren aan slaap. Vermoeidheid, concentratieproblemen en een geïrriteerde houding zijn gevolgen die kunnen optreden als u slaaptekort op een korte termijn heeft. Als u echter langer last heeft van slaaptekort, kan dit leiden tot een verhoogde bloeddruk, geheugenverlies of zelfs obesitas! Houd uw lichaam uitgerust en gezond door uw slaapkamer te optimaliseren.

Rolluiken: De ideale oplossing

Er wordt geadviseerd om uw slaapkamer op een temperatuur tussen de 16 en 21 graden Celsius te houden. Bij slechte isolatie kan uw slaapkamer in de winter erg koud zijn en in de zomer veel te warm. Dit bevordert uw slaap ook niet. Een simpele oplossing is om rolluiken aan te schaffen! Door de rolluiken blijft de gewenste temperatuur binnen in uw slaapkamer.

Niet alleen is het goed om een fijne temperatuur op uw slaapkamer te hebben, ook is het beperken van lichtstralen van belang voor een goede nachtrust. Hierbij is een rolluik de beste optie als u uw slaapkamer volledig wilt verduisteren. Maar er zijn ook tal van andere opties mogelijk, als u uw kamer niet volledig wenst te verduisteren. 

Screens voor gedeeltelijke verduistering en veiligheid

Naast rolluiken bieden screens ook een aantal voordelen. Allereerst wordt met screens veel van het zonlicht geblokkeerd, waardoor uw (slaap)kamer niet te warm wordt en u niet gestoord wordt door hinderlijke lichtstralen. Daarbij blokkeren screens ook vaak het zicht van buitenaf. Zo creëert u een veiliger gevoel voor uzelf, wanneer u de screens omlaag heeft staan. U kunt niet alleen met de stand van de screens de lichtinval bepalen, ook heeft u de keuze uit verschillende soorten stof. De ene stof kan meer verduisterend zijn als de ander. Meer informatie vindt u hier

Jaloezieën naar wens

Ook de aanschaf van jaloezieën heeft een isolerende werking op uw kamer. Door de horizontale lamellen bepaalt u zelf hoeveel lichtinval (en daarmee ook warmte) u in uw slaapkamer binnen laat. De banen zijn eenvoudig schoon te maken en zorgen ook voor meer privacy, doordat het zicht grotendeels geblokkeerd wordt. Tot slot heeft een jaloezie het voordeel dat deze in allerlei soorten en maten beschikbaar zijn: Van aluminium tot hout en van opvallende rode banen tot stijlvol zwarte banen.

Nieuwe kozijnen ter isolatie

Het zou uw slaap ook ten goede komen als u uw oude kozijnen laat vervangen. Zo bevordert u niet alleen de isolatie op uw slaapkamer, maar is het ook een goede bescherming tegen inbraak. Onze kozijnen hebben weinig onderhoud en met een levensduur van minimaal 50 jaar is de investering in nieuwe kozijnen altijd goed. Ook dit product is te verkrijgen in meerdere designs en leverbaar met verschillende raamsoorten, inclusief 5 jaar garantie!

U vindt het bij JVS Zonwering!

Zou u graag meer tips ontvangen over hoe u het beste uw slaapkamer kunt optimaliseren? Of wilt u meer informatie over een van bovenstaande producten? Neem dan gerust contact met ons op. Wij zullen u helpen in de productkeuze, zodat u altijd het perfect passende product van ons kunt verwachten!

Op zoek naar rolluiken, screens, terrasoverkappingen, veranda's, rolpoorten of een ander type zonwering? Dan bent u bij JVS Zonwering aan het goede adres!
Contact
JVS Zonwering BV
De Heinen 22
5371 MJ Ravenstein (Nederland)
(mogelijk in navigatie: Huisseling)
 
Telefoon:
+31 (0) 486 850 119
(voorkeur via e-mail)
Website:
www.jvszonwering.nl
E-Mail:
Copyright © 2023 JVS Zonwering - Alle rechten voorbehouden