Rolluiken en screens

De verschillen en overeenkomsten uitgelegd

Rolluiken en screens - De verschillen en overeenkomsten uitgelegd
Home > Blog > Verschillen tussen rolluiken en screens

U ziet ze vaak voor de ramen en soms ook voor de deuren, rolluiken. Een praktische oplossing tegen warmte, licht en inbraak. Het is echter misschien niet de mooiste oplossing, zeker niet als u nog naar buiten wilt kunnen kijken als de zonwering gesloten is. In dat geval komen vaak screens in beeld. Toch is dit niet het enigste verschil waarom u beter zou kunnen kiezen voor een screen of juist voor een rolluik.

Om u verder te helpen bij uw keuze leggen we graag uit wat het verschil is tussen rolluiken en screens en wanneer u beter voor de één als voor de ander kan kiezen.

Rolluiken en screens, de verschillen

Het grootste verschil tussen screens en rolluiken zit in de lichtdoorlaatbaarheid en isolatie. In gesloten toestand is een rolluik geheel verduisterend en goed isolerend tegen warmte en kou. Een screen laat nog 20% licht door en beschermt alleen tegen direct zonlicht en minimale wind.

Bij een screen kunt u dus ten alle tijden door het screen heen kijken, mits u aan de zijde staat welke het minste licht heeft. Een rolluik heeft weliswaar een ventilatiestand, maar daarbij heeft u geen vrij uitzicht.

Is lichtdoorlaatbaarheid, uitzicht of isolatie voor u geen probleem? Dan is het goed te overwegen of u goede bescherming tegen inbraak wenst of niet. Een rolluik houdt inbrekers op afstand en is vele malen steviger dan een screen.

Dan is er nog het punt design. Wilt u de meest moderne uitstraling voor uw woning? Ga dan voor een screen anders zijn rolluiken een prima keuze.

Tot slot, wilt u simpelweg de goedkoopste oplossing kijk dan eens bij onze rolluiken. Bepaalde modellen zijn zelfs voordeliger dan een screen. Alle bovengenoemde punten en extra aanvullingen over de verschillen tussen rolluiken en screens vindt u ook in de onderstaande vergelijkingstabel.

Plus- en minpunten rolluiken en screens
Op zoek naar rolluiken, screens, terrasoverkappingen, veranda's, rolpoorten of een ander type zonwering? Dan bent u bij JVS Zonwering aan het goede adres!
Contact
JVS Zonwering BV
De Heinen 22
5371 MJ Ravenstein (Nederland)
(mogelijk in navigatie: Huisseling)
 
Telefoon:
+31 (0) 486 850 119
(voorkeur via e-mail)
Website:
www.jvszonwering.nl
E-Mail:
Copyright © 2023 JVS Zonwering - Alle rechten voorbehouden