Praktische zonwering voor kleine buitenruimtes

Zonwering voor een kleine tuin of balkon

Praktische zonwering voor kleine buitenruimtes - Zonwering voor een kleine tuin of balkon
Home > Blog > Praktische zonwering voor kleine buitenruimtes

Zonwering gebruiken aan uw flat, uw appartement, op het balkon of in uw kleinere achtertuin? Voordat u een goede zonwering kunt uitzoeken is het belangrijk dat u goed de verschillen weet en in gedachten heeft wat u met de zonwering wilt bereiken. Om u hierbij te helpen stellen we u in dit advies meerdere vragen. Om het nog makkelijker te maken ziet u in onderstaande afbeelding een handige route kaart.

Routekaart - Zonwering voor kleine buitenruimte

Wil ik het vooral binnen of buiten koel houden?

Stel uzelf als eerste de vraag “Wil ik het vooral binnen of buiten koel houden?”. Afhankelijk van uw antwoord vallen er specifieke zonweringsmogelijkheden af of komen er juist mogelijkheden bij.

Binnen koel houden

Voor het koel houden binnen in uw woning, plaatst u de zonwering het beste aan de buitenkant van het raam. Zo blijft de warmte zoveel mogelijk aan de buitenzijde en hoeft deze niet door het raam heen. Belangrijk is hierbij wel of u nog voor het raam kunt zitten of wilt zitten.

Wanneer u wel nog voor uw raam wil of kan zitten, is het fijn als daarbij uw zonwering niet in de weg zit. Het beste kiest u dan ook voor een van deze drie typen zonwering:

Heeft u bij uw raam geen mogelijkheid om buiten te zitten, dan kunt u ook voor één van deze mooie oplossingen kiezen:

Buiten koel houden

Wilt u het graag buiten koel houden, dan heeft u doorgaans 3 typen zonweringen als mogelijkheden. Afhankelijk van of u overdekt zit, of niet, is er meer of minder mogelijk.

Bij buitenruimtes kunt u kiezen voor een:

Is uw buitenruimte overdekt? Dan bevestigt u het zonnescherm tegen de laatste muur buiten de overdekte ruimte. Het rolluik of de screen plaatst u op de grens tussen de boven en onderzijde van de overdekte ruimte.

Wanneer slechts de muur van uw raam beschikbaar is en hierboven geen afdak zit, dan is een compact zonnescherm de beste keuze.

Wist u dat..?

Wist u dat wij ook prachtige binnenzonwering hebben? Bekijk onze website's voor meer informatie:

Op zoek naar rolluiken, screens, terrasoverkappingen, veranda's, rolpoorten of een ander type zonwering? Dan bent u bij JVS Zonwering aan het goede adres!
Contact
JVS Zonwering BV
De Heinen 22
5371 MJ Ravenstein (Nederland)
(mogelijk in navigatie: Huisseling)
 
Telefoon:
+31 (0) 486 850 119
(voorkeur via e-mail)
Website:
www.jvszonwering.nl
E-Mail:
Copyright © 2023 JVS Zonwering - Alle rechten voorbehouden