Zonwering tegen UV-straling

Hoe goed beschermt zonwering tegen UV-straling?

Zonwering tegen UV-straling - Hoe goed beschermt zonwering tegen UV-straling?
Home > Blog > Bescherming tegen UV-straling door middel van Zonwering

Zodra de zon begint te schijnen gebruiken mensen natuurlijk massaal hun zonwering, maar voor hoeveel bescherming biedt zonwering tegen UV-straling?

Voor hoeveel bescherming zorgt zonwering?

Zonwering biedt bescherming tegen de volgende 3 punten:

  • Warmte/hitte
  • Bescherming tegen lichtinval
  • Filtering van UV-straling

De eerste 2 punten kunt u natuurlijk zelf goed waarnemen hoeveel verschil dit maakt, maar als het gaat om de bescherming van zonwering tegen UV-straling is dat wat lastiger te bepalen. Daarom leggen we dat graag uit.

Hoeveel bescherming biedt zonwering tegen UV-straling

Dit varieert van 88% tot wel 99% bescherming tegen UV-straling. Dit verschil wordt veroorzaakt door het type zonwering dat u kiest. Zo laten rolluiken helemaal geen licht door, terwijl dit bij screens bijvoorbeeld wel enigszins het geval is. Dit komt onder andere doordat de screens gemaakt zijn van stof met minieme gaatjes.

Daarnaast speelt de kleur van het zonweringsdoek ook een rol. Bij een wit of ligt gekleurd doek zal de bescherming iets lager zijn, dan bij een doek met een zwarte kleur of donkere kleuren.

Wat houdt bescherming van 88% tot 99% in.

Een bescherming van 88% of 99% zal veel mensen niks zeggen, daarom vergelijken we het met zonnebrand.

Zonnebrand met een factor 10 weert 90% UV-straling. Dus een factor 10 zonnebrand creme is vergelijkbaar met de minste zonwering. Factor 50 weert 98% en is dus vergelijkbaar met de beste UV-licht werende zonwering.

Bescherming

Uiteraard zorgt de zonwering ervoor dat u minder snel verbrandt. Teveel UV-straling zorgt ervoor dat u huid sneller veroudert.

Daarnaast biedt zonwering ook bescherming aan uw interieur. Zo zullen uw meubelen door het gebruik van zonwering minder snel verkleuren.

Welke zonwering beschermt het best tegen UV-straling

De rolluiken bieden veruit de meeste bescherming tegen UV-straling. Bij een rolluik komt er namelijk helemaal geen zonlicht binnen. Voor de overige zonwering die JVS Zonwering aanbiedt is het lastig te bepalen welke zonwering beter beschermt dan de andere.

Wel is het zo dat alle soorten zonwering uv-straling goed tegen houden. Daarnaast zorgt het ook voor bescherming tegen warmte, hitte en voorkomt het vervelende lichtinval. Dus al met al zorgt zonwering voor een hoop voordelen.

Op zoek naar rolluiken, screens, terrasoverkappingen, veranda's, rolpoorten of een ander type zonwering? Dan bent u bij JVS Zonwering aan het goede adres!
Contact
JVS Zonwering BV
De Heinen 22
5371 MJ Ravenstein (Nederland)
(mogelijk in navigatie: Huisseling)
 
Telefoon:
+31 (0) 486 850 119
(voorkeur via e-mail)
Website:
www.jvszonwering.nl
E-Mail:
Copyright © 2023 JVS Zonwering - Alle rechten voorbehouden