Domotica

Alles wat u moet weten over domotica en zonwering

Domotica - Alles wat u moet weten over domotica en zonwering
Home > Domotica

Domotica en zonwering

Op deze pagina vindt u alles terug omtrent de verschillende mogelijkheden in zonwering domotica. Dit voor de bestaande huis automatisering maar ook voor iedereen die in de startblokken staat om hier mee te beginnen. We leggen uit wat de mogelijkheden zijn zodat u een goede en weloverwogen keuze kunt maken.

Geschikte zonwering
Om u een beeld te geven welke producten geschikt zijn voor domotica hieronder een opsomming:

 • Rolluiken
 • Screens
 • zonneschermen
 • Jaloezieën
 • Gordijnen

De mogelijkheden

 1. Zonwering met Somfy IO motor i.c.m. een Somfy basisstation. (aanbevolen)
 2. Zonwering met Somfy RTS motor, eventueel i.c.m. een Somfy basisstation.
 3. Elektrische wandgeschakelde zonwering i.c.m. Klik Aan Klik Uit draadloze ontvanger.
 4. Elektrische wandgeschakelde zonwering i.c.m. Smartwares draadloze ontvanger.

Bediening

1. Bediening met afstandsbediening:

 • Somfy IO en RTS werken direct met een Somfy afstandsbediening.
 • Elektrische wandgeschakelde zonwering hebben eerst een draadloze ontvanger van KlikAanKlikUit of Smartwares nodig om te kunnen werken met een afstandsbediening. Let op. u heeft dan ook een afstandsbedinging nodig van hetzelfde merk als de ontvanger.

2. Zonwering bedienen met een app (smartphone):
Om zonwering te kunnen bedienen met een app of Google assistant moet er minimaal voldaan worden aan de hieronder genoemde punten:

 1. Zonwering met één van de bovengenoemde motoren.
 2. Bij gebruik van een wandgeschakelde motor een draadloze ontvanger van Klik Aan Klik Uit of Smartwares.
 3. Een basis station om het signaal om te zetten naar een app.

Domotica oplossingen voor wandgeschakelde zonwering

Elektrische wandgeschakelde zonwering

Wanneer u elektrische wandgeschakelde zonwering heeft kunt u deze toch slim maken door er een draadloze ontvanger aan te koppelen.

Bekijk de informatiepagina's van de draadloze ontvangers die wij verkopen:

 

Complete Somfy domotica oplossingen

Somfy IO

Het paradepaardje onder de zonwering motoren, de met afstandsbeding bestuurbare motor heeft u alle voordelen van de bovengenoemde Somy RTS techniek maar er is één belangrijk verschil. De Somfy IO motor geeft een terugkoppeling. Dit kan heel prettig zijn in uw domotica/home automation omgeving. Ter voorbeeld: U geeft het commando om uw screen of rolluik  te sluiten, de IO motor geeft dan ook de terugkoppeling dat dit ook daadwerkelijk gelukt is. Om gebruik te maken van domotica oftewel home automation heeft u wel de Somfy Connexoon IO, de Somfy Tahoma of de nieuwe twee-in-één oplossing de Tahoma Switch nodig.

Wanneer u nog geen huisautomatisering heeft en alles nog op wil zetten dan raden wij de producten van Somfy IO aan. Dit is de nieuwste techniek van Somfy. De Somfy IO motoren geven namelijk als enigste motor een terugkoppeling. Zo weet u ten alle tijden of uw verzoek uitgevoerd is of juist niet.

Tip. U kunt uw zonwering samenstellen met een Somfy IO motor + een afstandsbediening en later altijd aansluiten op een basisstation naar keuze.

Somfy RTS

Bent u op zoek naar een geavanceerdere motor die u wil aansturen met een afstandsbediening dan is een Somfy RTS motor zeker het overwegen waard. Dankzij zijn bereik van 20 meter is het mogelijk om vanaf een flinke afstand uw product te bedienen. Naast het grote bereik is het signaal ook sterk genoeg om door twee betonnen muren opgevangen te worden. Mocht u geïnteresseerd zijn in domotica oftewel home automation, dit product is ook uit te breiden met een Somfy RTS Connexoon, Somfy Tahoma of de nieuwe twee-in-één oplossing de Tahoma Switch.

Heeft u al producten met het RTS protocol of bestaande huis automatisering dat RTS producten kan koppelen? Dan zijn de Somfy RTS producten natuurlijk erg aantrekkelijk.

Bekijk de informatiepagina's van de Somfy basisstations:

Op zoek naar rolluiken, screens, terrasoverkappingen, veranda's, rolpoorten of een ander type zonwering? Dan bent u bij JVS Zonwering aan het goede adres!
Contact
JVS Zonwering BV
De Heinen 22
5371 MJ Ravenstein (Nederland)
(mogelijk in navigatie: Huisseling)
 
Telefoon:
+31 (0) 486 850 119
(voorkeur via e-mail)
Website:
www.jvszonwering.nl
E-Mail:
Copyright © 2024 JVS Zonwering - Alle rechten voorbehouden