Home > JVS Zonwering | Blogpagina > Welke vloer is het meest geschikt voor mijn woning?

Vloeren zijn een essentieel onderdeel van ieder interieur. U gaat immers dagelijks gebruik maken van deze vloer. Daarom is het goed om te weten wat u precies wilt gaan leggen in uw woning. Een vloer moet een echte Eye-catcher zijn! Kiest u voor een PVC vloer? Of is laminaat toch meer uw ding? Dit is een lastige keuze, maar wij kunnen deze keuze iets makkelijker maken door u goed te informeren over de voordelen en nadelen van de verschillende vloeren. Zo kunt u uw woning helemaal pimpen naar eigen inzicht.

Vloeren-discount


Laten we maar meteen met de deur in huis vallen. Een aanbeveling is ook echt alleen een aanbeveling. U weet het beste wat past bij uw interieur. Wel kunnen wij u informeren over de voordelen en nadelen van de verschillende vloeren die te koop zijn bij vloeren-discount.nl. Ook zijn alle vloeren op zijn eigen unieke manier te leggen. Wilt u iets spannenders? Leg uw vloer dan met een visgraat. Haalt u meer plezier uit een strakkere uitstraling? Leg de vloer dan recht neer. Ook kan u spelen met de kleuren en de meubels die u plaatst.

Laminaat

Laminaat is een soort vloer dat bij veel mensen bekend is. Een aantal mensen raden laminaat aan en sommigen ook weer niet. Dit kan een eigen mening zijn of iets wat ze via-via gehoord hebben. Maar wat zijn nou de feiten?

Een laminaat vloer is stukken goedkoper dan HDF-PVC, PVC, parket of gietvloeren. Daarnaast is het een sterke krasvaste vloer en een vloer die makkelijk te onderhouden is, waardoor hij ook nog eens langer meegaat. Een laminaat vloer zorgt uit zichzelf niet voor geluidsreductie, mocht u in uw woning verplicht zijn (denk aan appartementsrecht) om aan de 10DB geluidsreductie norm te voldoen dan heeft u onder uw laminaat een ondervloer nodig die aan deze norm voldoet. Een laminaat vloer kan in veel gevallen prima i.c.m vloerverwarming, echter doordat laminaat een stuk dikker is dan bijvoorbeeld een dryback pvc vloer en zwevend gelegd dient te worden heeft u wel enig rendementsverlies. Drempelloos leggen is met een laminaatvloer wat lastiger doordat de vloer enige ruimte nodig heeft om te werken. U zult hier in het zicht plakplinten of kitranden moeten toepassen.

PVC

PVC vloeren zijn een houtvrije vloer die gemaakt wordt van kunststof. Het mooie van deze vloer is dat hij bijna niet te onderscheiden is van een echte houten- of tegelvloer. En de vloer gaat vaak zelfs langer mee dan een echte houten lamelparket vloer. Ook staat de PVC vloer bekend om zijn geluiddempende werking. Dryback PVC vloeren (verlijmd pvc op egale ondergrond) zijn uitermate geschikt voor vloerverwarming omdat de vloer zo dun is en verlijmd wordt. Hierdoor heeft u directe warmteoverdracht en dus geen rendementsverlies. Met al deze voordelen is het natuurlijk niet opmerkelijk dat PVC vloeren iets duurder zijn dan andere vloeren. Tot slot een klein minpuntje van een pvc vloer: door de transparante toplaag krijgt u bij gebruik van de vloer witte krassen, deze gaan meer opvallen op een donkere kleur vloer dan op een lichte kleur.
Mocht u zich hier in de loop der tijd aan gaan storen dan zou u stroken of tegels incidenteel kunnen vervangen. (Koop dan wel even een reserve pak vloerdelen)

HDF-PVC

HDF-PVC vloeren zijn simpelweg gezegd een combinatie van een laminaat en een click PVC vloer. Ten opzichte van een laminaatvloer is het grote verschil de pvc toplaag van de HDF-PVC vloer. Een HDF-PVC vloer is ideaal in combinatie met huisdieren omdat u deze eenvoudig dagelijks lichtvochtig kunt dweilen. Ook is een HDF-PVC vloer stiller dan een laminaatvloer. Kortom een prima keuze als u zwevend wil leggen en net iets meer wilt en kunt uitgeven dan aan een laminaatvloer.

Benodigdheden

Natuurlijk is een vloer kopen niet compleet met alleen de vloerdelen. U heeft ook een ondervloer nodig, plinten en in sommige gevallen nog lijm om de vloer mee te verlijmen. Maar u heeft geluk, u kunt al uw benodigdheden aanschaffen in onze vloeren-discount webshop! Zo kunt u zonder zorgen beginnen met het leggen van uw nieuwe vloer!

Nadelen

Natuurlijk hebben verschillende vloeren ook andere nadelen.
Zo heeft laminaat een goede ondervloer nodig en geeft laminaat storend contactgeluid. Op PVC vloeren kunnen bij dagelijks gebruik witte krassen optreden door hun transparante toplaag. Wilt u meer weten over de verschillende vloeren? Kijk dan op vloeren-discount.nl of klik op de knop hier beneden.

Nog vragen?

Heeft u nog vragen over onze vloeren? Neem dan contact op via info@jvszonwering.nl en een van onze collega’s zal u verder helpen. En wilt u niks missen van JVS Zonwering? Schrijf u dan, net als 10 duizend mensen voor u, in voor onze nieuwsbrief en loop nooit meer een van onze acties mis! Of volg ons op uw favoriete social media platform.

Op zoek naar rolluiken, screens, terrasoverkappingen, veranda's, rolpoorten of een ander type zonwering? Dan bent u bij JVS Zonwering aan het goede adres!
Contact
JVS Zonwering BV
De Heinen 22
5371 MJ Ravenstein (Nederland)
(mogelijk in navigatie: Huisseling)
 
Telefoon:
+31 (0) 486 850 119
(voorkeur via e-mail)
Website:
www.jvszonwering.nl
E-Mail:
Copyright © 2024 JVS Zonwering - Alle rechten voorbehouden