Home > JVS Zonwering | Blogpagina > Global Shading Day

Global Shading Day

Op 21 maart 2024 is alweer de tweede Global Shading Day om het publiek en internationale beleidsmakers te informeren over de voordelen van zonwering voor mens, milieu en economie en ook JVS Zonwering wilt u graag informeren over de voordelen van zonweringen.


Zonwering verhoogt het welzijn, bespaart geld en is duurzaam.
Het klimaat op aarde verandert, het aantal hittegolven en hittegerelateerde sterfgevallen neemt toe. Uit onderzoek blijkt dat efficiënte zonwering voorkomt dat de temperatuur in huizen en op werkplekken te sterk stijgt. Met verstelbare zonwering kunnen we ook de hoeveelheid daglicht regelen, wat ons gelukkig maakt, en ons helpt om ons te concentreren en te functioneren zonder ondraaglijke lichtschitteringen.

Door een ruimte te koelen met zonwering wordt de vraag naar airconditioning aanzienlijk verminderd, wat voordelen oplevert voor economie en milieu. Door verminderde kunstmatige luchtkoeling en verlichting worden de energiekosten verlaagd. Airconditioning is bovendien een bewezen veroorzaker van CO2-uitstoot en toename van broeikasgassen.
Dynamische of ‘smart’ zonwering wordt geïntegreerd in het gebouwbeheersysteem en kan warmte en belichting op intelligente wijze regelen voor optimale energie-efficiëntie.

 

Global Shading Day

Op de officiële start van de lente, 21 maart, wil Global Shading Day aandacht vragen voor bovenstaande preventieve maatregelen. Ze dragen op een duurzame manier bij aan het woon- en werkcomfort, en tegelijk aan het tegengaan van de verdere klimaatopwarming. Actieve koeling veroorzaakt namelijk meer energieverbruik en CO2 uitstoot.

Es-So ziet een verplichting van zonwering als een cruciale stap om passieve koeling in gebouwen hoger op de agenda te zetten. De cijfers liegen er volgens de organisatie dan ook niet om. Gebouwen zijn verantwoordelijk voor 40% van het energieverbruik en 36% van de CO2 uitstoot in Europa. Doen we niets, dan zullen beide percentages verder stijgen. Naar schatting 30% meer gebouwen zou in 2050, door het toenemende aantal warme dagen en hittegolven, airconditioning nodig hebben. In goed geïsoleerde en luchtdichte gebouwen kan de warmte namelijk moeilijk weer naar buiten.

Uit onderzoek blijkt dat met zonwering tot wel 100 miljoen ton CO2 uitstoot vermeden kan worden. Dit is omgerekend zo'n 285 miljard (!) euro per jaar dat bespaart kan worden.


Wat kunt u doen voor Global Shading Day?
Global Shading Day is het moment waarop we moeten gaan nadenken over onze zonweringoplossingen. De beste zonwering zorgt voor comfort, helpt het milieu door warmte buiten te houden en bespaart zo geld.
Door contact op te nemen met een deskundige op het gebied van zonwering kunnen meer woningen en werkplekken worden uitgerust met zonweringsystemen die de bewoners, de eigenaren en uiteindelijk ook de planeet ten goede komen.

Op zoek naar rolluiken, screens, terrasoverkappingen, veranda's, rolpoorten of een ander type zonwering? Dan bent u bij JVS Zonwering aan het goede adres!
Contact
JVS Zonwering BV
De Heinen 22
5371 MJ Ravenstein (Nederland)
(mogelijk in navigatie: Huisseling)
 
Telefoon:
+31 (0) 486 850 119
(voorkeur via e-mail)
Website:
www.jvszonwering.nl
E-Mail:
Copyright © 2024 JVS Zonwering - Alle rechten voorbehouden