Home > JVS Zonwering | Blogpagina > Isoleren met zonwering: onze tips en tricks

Isoleren met zonwering: onze tips en tricks

Het goed isoleren van een woning wordt steeds belangrijker. De energierekening wordt steeds hoger en we moeten dus naar manieren kijken om deze zo laag mogelijk te houden. Steeds meer mensen gaan dus zoeken naar manieren om te besparen en komen dan uit bij zonwering als isolatiemogelijkheid. Je verliest immers 12% van warmte via de ramen en deuren van je woning. Alleen de ventilatie (20%) en de gevels en vloer (18%) zijn grotere boosdoeners als het gaat om warmteverlies.

 

Isoleren met zonwering in de zomer

Een van de meest voor de hand liggende voordelen van zonwering is dat het directe zonlicht kan blokkeren, wat de temperatuur in je huis aanzienlijk kan verlagen. Dit is vooral handig tijdens warme zomerdagen, omdat het helpt om je huis koel te houden zonder dat je de airconditioning hoeft te gebruiken. Maar wist je dat zonwering ook in de winter van pas kan komen?

 

Isoleren met zonwering in de winter

Tijdens de wintermaanden kan zonwering nog steeds een positieve rol spelen in het isoleren van je huis. Sommige zonweringsystemen zijn ontworpen om zonnewarmte binnen te laten wanneer dat nodig is. Dit betekent dat je zonwering kunt aanpassen om zonlicht en warmte binnen te laten op koude dagen, waardoor je huis op een natuurlijke manier wordt verwarmd.

 

Types zonwering voor het isoleren

Er zijn verschillende soorten zonwering beschikbaar, waaronder zonneschermen, rolluiken, screens, jaloezieën en gordijnen. Elke optie heeft zijn eigen voordelen en nadelen. Om de beste keuze te maken voor je woning raden we aan om je te verdiepen in de verschillende producten. Je zou er ook voor kunnen kiezen om producten samen te gebruiken. Een rolluik alleen zal minder doen dan een rolluik samen met gordijnen.

 

Bespaar op de energierekening

Het isoleren van een woning heeft natuurlijk niet alleen als voordeel dat de warmte of kou binnen blijft. Het isoleren heeft namelijk ook een positieve invloed op de energierekening en dus ook je portemonnee. Je zou bijvoorbeeld ook je TaHoma Switch kunnen afstellen om te sluiten wanneer de zon onder gaat. Zo hou je de meeste warmte binnen en kan de verwarming een aantal graden lager. Met zonwering je huis isoleren kan je zo’n 10% schelen op de energierekening. Zeker de moeite waard dus!

 

Solar opties

Wil je het nu écht goed doen? Dan kan je ook nog de keuze maken voor een solar rolluik of solar screen. Bij deze producten monteer je zonder naar binnen te boren het rolluik of screen tegen de muur en ben je eigenlijk al klaar. Door het geïntegreerde zonnepaneel is er geen verbinding met het netstroom nodig en verbruik je dus geen stroom.

Solar Rolluiken en Screens:

Op zoek naar rolluiken, screens, terrasoverkappingen, veranda's, rolpoorten of een ander type zonwering? Dan bent u bij JVS Zonwering aan het goede adres!
Contact
JVS Zonwering BV
De Heinen 22
5371 MJ Ravenstein (Nederland)
(mogelijk in navigatie: Huisseling)
 
Telefoon:
+31 (0) 486 850 119
(voorkeur via e-mail)
Website:
www.jvszonwering.nl
E-Mail:
Copyright © 2024 JVS Zonwering - Alle rechten voorbehouden