Rolluiken isolatie

Lees hier hoe rolluiken zorgen voor isolatie.

Rolluiken isolatie - Lees hier hoe rolluiken zorgen voor isolatie.
Home > JVS Zonwering | Blogpagina > Rolluik isolatie

U kunt het bijna niet gemist hebben de energieprijzen worden fors duurder. De regering heeft wel actie ondernomen, maar besparen op uw energierekening is natuurlijk nog steeds verstandig.

Het besparen van energie is niet alleen goed voor het milieu, maar het is ook goed voor uw eigen energierekening. Door het gebruik van zonwering en met name rolluiken kunt u veel energie besparen.

Een rolluik is daarnaast een makkelijke oplossing en ruim binnen een dag te monteren. Dus daardoor kunt u extra snel energie besparen.

Daarnaast zijn de kosten lager dan bijvoorbeeld het isoleren van alle muren of het gehele dak.

Waarom zijn rolluiken energiebesparend?

Als u een rolluik heeft en deze volledig sluit dan creëert u een warme luchtbuffer tussen het raam en het rolluik. Deze stilstaande lucht wordt ook wel een luchtbrug genoemd en deze zorgt voor een goede isolatie.

Aluminium of kunststof rolluiken

Zoals bovenstaand al beschreven is creëert een rolluik isolatie. Dit wordt ook wel een warmtebrug genoemd. Deze wordt zowel bij een kunststof als een aluminium rolluik gecreëerd.

Echter zit er wel een verschil tussen kunststof rolluiken en aluminium rolluiken.

Kunststof rolluiken:

Deze zijn iets goedkoper dan aluminium rolluiken. Echter isoleren deze minder goed.

Aluminium rolluiken:

Deze rolluiken zijn iets duurder dan kunststof rolluiken, maar zijn deze wel duurzamer dan kunststof rolluiken. Daarnaast zijn aluminium rolluiken sterker en ook beter op het gebied van inbraakpreventie dan een rolluik gemaakt van kunststof.

Energiebesparing in de zomer

Rolluiken zorgen niet alleen in de winter voor energiebesparing, ook tijdens warme zomers kan dit het geval zijn.

Rolluiken zijn uitermate geschikt om de warmte buiten te houden. Tijdens de zomer komt de meeste warmte binnen via de ramen en deuren. Dit kan u voorkomen door rolluiken. Deze zorgen ervoor dat de warme lucht niet binnen komt. Daarnaast zorgt een rolluik er ook voor dat de zon niet op ruiten valt waardoor wordt voorkomen dat de temperatuur hard oploopt.

Door deze voordelen kan er energie bespaart worden doordat de airco niet zo hard hoeft te werken om het huis op een aangename temperatuur te houden.

Energiebesparing in de winter

Een groot gedeelte van de energierekening wordt bepaald door de woning op temperatuur te houden. Zeker gedurende de herfst en winter maanden is het lekker om de verwarming een graadje hoger te zetten. Echter zou het zonde zijn als al die extra warmte die uw stookt snel naar buiten ontsnapt.

Een goede manier om te voorkomen dat er veel warmte verloren gaat via de ramen is het plaatsen van rolluiken. Een rolluik zorgt voor een goede isolatie. Deze brug zorgt voor een isolerende werking. Zeker gedurende de winter is dit fijn. Zeker met de oplopende energieprijzen.

Belangrijk om te weten bij isolatie

De U-waarde geeft aan hoeveel warmte er door een materiaal heen gaat. Dit kan glas zijn, maar ook een rolluik. (De U-waarde wordt altijd bepaald op basis van stationaire waarde, dit betekent dat de kernwaarde hetzelfde blijven.)

Rolluiken creëren een bijkomende warmteweerstand. Belangrijk hierbij is dat de rolluiken goed tegen het raam aansluiten. Bijvoorbeeld door joints of borstels in de geleiders.

In totaal kunnen rolluiken een besparing opleveren van 41% (dit is bij een optimale prestatie).

Rolluik isolatie

Bron: snyvo.com

Bekijk ook onze andere blogs met energiebesparende maatregelen voor in de zomer.

Op zoek naar rolluiken, screens, terrasoverkappingen, veranda's, rolpoorten of een ander type zonwering? Dan bent u bij JVS Zonwering aan het goede adres!
Contact
JVS Zonwering BV
De Heinen 22
5371 MJ Ravenstein (Nederland)
(mogelijk in navigatie: Huisseling)
 
Telefoon:
+31 (0) 486 850 119
(voorkeur via e-mail)
Website:
www.jvszonwering.nl
E-Mail:
Copyright © 2024 JVS Zonwering - Alle rechten voorbehouden