Home > JVS Zonwering | Blogpagina > Tips voor uw zonwering bij slecht weer

Tips voor uw zonwering bij slecht weer

Het is altijd een uitdaging om te beslissen wat te doen met je zonwering wanneer een onverwachte regenbui zich aandient. Maar geen zorgen, we zijn hier om je enkele nuttige tips te geven over hoe je je zonwering kunt beheren tijdens een regenbui, om schade te voorkomen en ervoor te zorgen dat je zonwering in goede staat blijft.

1. Rol je zonnescherm op (indien mogelijk)

Als je zonwering de optie heeft om opgerold te worden, is dit de eerste stap die je moet overwegen. Door je zonnescherm op te rollen, minimaliseer je de kans op schade door de regen. Dit voorkomt dat het doek wordt blootgesteld aan overmatige waterbelasting en kan de levensduur van je zonnescherm verlengen.

2. Laat het water aflopen

Als je zonnescherm niet kan worden opgerold, laat het dan met rust. Het ontwerp van veel zonweringen is zodanig dat het water vanzelf kan weglopen. Zorg ervoor dat het scherm niet volledig horizontaal is ingesteld, maar enigszins schuin, zodat het water gemakkelijk naar beneden kan stromen. Probeer wel zo snel mogelijk het doek op te rollen en na de regenbui goed te laten drogen!

3. Vermijd het gebruik van de afstandsbediening of het handmatig bedienen van elektrische zonweringen

Tijdens een regenbui is het belangrijk om de zonwering met rust te laten. Vermijd het gebruik van de afstandsbediening of handmatige bediening, aangezien dit de zonwering kan beschadigen of storingen kan veroorzaken.

4. Controleer je zonwering na de regenbui

Na de regenbui is het raadzaam om je zonwering te controleren op eventuele schade. Kijk of er geen waterophoping is en zorg ervoor dat het doek gelijkmatig is gedroogd. Als je enige schade opmerkt, neem dan gelijk contact op!

5. Reinig je zonwering indien nodig

Als je zonwering vuil is geworden door de regen, is het een goed moment om het schoon te maken. Gebruik een zachte borstel en een mild schoonmaakmiddel om vuil en vlekken voorzichtig te verwijderen. Deze producten zijn allemaal te vinden op www.zonwering-onderdeel.nl

6. Zware windstoten

Bij zware windstoten raden wij aan om zonneschermen op te rollen, screens en rolluiken helemaal naar boven te laten lopen en niet je zonwering te bewegen tijdens de zware storm.
Toch stormschade? Lees dan even onze blog:

Onthoud dat de juiste zorg en aandacht voor je zonwering tijdens een regenbui de levensduur ervan aanzienlijk kunnen verlengen en onnodige schade kunnen voorkomen.

Op zoek naar rolluiken, screens, terrasoverkappingen, veranda's, rolpoorten of een ander type zonwering? Dan bent u bij JVS Zonwering aan het goede adres!
Contact
JVS Zonwering BV
De Heinen 22
5371 MJ Ravenstein (Nederland)
(mogelijk in navigatie: Huisseling)
 
Telefoon:
+31 (0) 486 850 119
(voorkeur via e-mail)
Website:
www.jvszonwering.nl
E-Mail:
Copyright © 2024 JVS Zonwering - Alle rechten voorbehouden