Alles wat u moet weten over Somfy RTS en Somfy IO

Alles wat u moet weten over Somfy RTS en Somfy IO
Home > JVS Zonwering | Blogpagina > Alles wat u moet weten over Somfy RTS en Somfy IO

Alles wat u moet weten over Somfy RTS en Somfy IO

Somfy is een Frans bedrijf dat in 1969 begon met het innoveren van de motoren van zonweringen. Nu is het uitgegroeid tot een van de grootste bedrijven in het automatiseren van zonweringen. Hun Somfy RTS en somfy IO producten zijn populair onder gebruikers en doen precies wat ze moeten doen. Maar wat zijn deze producten? En moet u kiezen voor IO of RTS? Kom er achter na het lezen van dit blog.

Wat zijn Somfy RTS en Somfy IO?
Somfy RTS en Somfy IO zijn twee modellen die koppelen met uw Somfy motoren. Het grote verschil tussen deze motoren en de daarbij horende Tahoma modellen is dat de IO een terugkoppeling geeft waar de RTS dat niet doet en dat bij de IO meerdere apparaten (dus niet alleen zonwering) te koppelen zijn. Even ter verduidelijking wat we bedoelen met een terugkoppeling: U stuurt bijvoorbeeld een commando om een screen te sluiten, vervolgens komt er een signaal terug vanuit de motor dat het commando succesvol is uitgevoerd. Een ander verschil is de frequentie waar de systemen op zitten. Het Somfy IO systeem zit op de beveiligde 868.95mHz frequentie waardoor er (bijna) geen storingen zijn met andere producten zoals speelgoed en camerasystemen etc. Dit probleem kan wel voorkomen met een Somfy RTS systeem. De Somfy RTS motoren zitten op een onbeveiligde frequentie, namelijk 433mHz.


Waarom somfy RTS?
Somfy RTS is dus een besturingsplatform voor gemotoriseerde binnenzonwering en buitenzonwering. Je zou dus op afstand je zonwering kunnen besturen. RTS staat voor ‘Radio Technology Somfy’ het is dus een besturingssysteem op radio. Hierdoor hoef je in tegenstelling tot een infrarood systeem niet te richten op je zonweringsproduct. De radio signalen gaan recht door de woning heen en je kan dus overal je zonwering besturen in huis (In een straal van maximaal 20 meter). Je drukt dus op een knop op je afstandsbediening en je zonwering gaat omlaag/omhoog.

Waarom Somfy IO?
Somfy IO is een besturingsplatform dat dezelfde functionaliteit heeft als de RTS, maar dus ook nog extra apparaten kan aansturen. De IO homecontrol geldt nu wel als standaard voor alle somfy motoren, bedieningen en sensoren die bij uw zonwering passen. Maar u kunt dus ook uw verwarming, verlichting, beveiliging en ventilatie regelen in huis. Het nadeel is dat IO (nog) niet voor binnenzonwering beschikbaar is bij JVS Zonwering. Wel kan de IO (zoals boven al te lezen was) een terugkoppeling geven en de RTS niet. Zo kan u zien of uw zonwering open of dicht is en kan u dus ook op afstand (bijvoorbeeld als u niet thuis bent) de stand van de zonwering veranderen.

Somfy Tahoma Switch
Somfy Connexoon is de oude versie van de vernieuwde Tahoma Switch. Deze is dus ook niet meer leverbaar en u kiest dus ook automatisch voor een Tahoma Switch. Deze nieuwe versie heeft veel meer functies en is te gebruiken met alle producten die IO gebruiken. Dus ook bijvoorbeeld uw beveiliging en verlichting. Zo kan u bijvoorbeeld terwijl u op uw werk bent uw verwarming lager zetten of de lampen uitzetten of dimmen in uw woonkamer.
Hoe werkt de Tahoma Switch van Somfy?
Het is vrij simpel. U download de app van Somfy op uw telefoon via de app store van uw apparaat. Wat u nu nog nodig heeft is een stopcontact voor de Tahoma switch, uw telefoon of een ander apparaat waar u de app op gaat installeren en een Somfy account (deze kunt u aanmaken tijdens het installeren).
U doet de Tahoma Switch in het stopcontact, zet uw bluetooth aan op uw telefoon en maakt verbinding met de Tahoma Switch.
Vanuit de app volgt u nu gewoon de stappen zoals ze worden aangegeven en dan is alles al geregeld. U kunt nu op elk gewenst apparaat dezelfde acties ondernemen en uw Somfy IO motoren besturen vanaf deze apparaten.

Heeft u problemen met het aansluiten van uw Tahoma Switch? Neem dan contact op of bekijk / download de volgende handleiding:

Somfy Tahoma Switch:

  • Het idee van een smart home is om je het leven gemakkelijker te maken. Je houdt tijd over in het dagelijks leven dankzij eenvoudige, gebruiksvriendelijke functies die zijn aangepast aan jouw leven.
  • Regel jouw zonwering in combinatie met de verwarming voor een betere energie-efficiëntie en comfort in huis. Gebruik slimme sensoren voor de TaHoma® switch die de zonwering automatisch aansturen op basis van de intensiteit van het zonlicht.
  • Gebruik je smartphone (iOS en Android) of tablet om producten toe te voegen en je smart home te bedienen en te beheren.
  • Installeer eenvoudig nieuwe producten via de app en creëer scenario’s die het dagelijks leven voor jou en jouw gezin vereenvoudigen.

Somfy Connectivity kit

Naast de Tahoma Switch heeft u nu ook keuze uit een goedkopere oplossing voor het besturen van uw Somfy apparaten. Dit is de Connectivity kit van Somfy. Deze kit heeft dezelfde functionaliteiten als de Tahoma Switch. Zo kan u al uw somfy apparaten beheren met uw smartphone tegen een lagere prijs dan de Tahoma Switch.

Het enige nadeel van de Somfy connectivity kit is dat u maar 20 producten kan aansluiten in de Somfy app. Heeft u dus minder dan 20 Somfy producten? Kies dan voor de goedkopere Connectivity kit om uw producten aan te sturen.

Als u meer producten heeft dan moet u dus kiezen voor de Tahoma Switch zodat u alle apparaten kan aansturen.

De Somfy Connectivity kit is nu beschikbaar voor maar €62!


Niets missen van JVS Zonwering?
Ontvang actueel advies, informatie over uw zonwering en blijf op de hoogte van JVS Zonwering door u vandaag, net als 5000 anderen die u voor waren, nog in te schrijven voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere twee maanden te gekke aanbiedingen in uw mailbox! Volg ons bovendien op onze social media kanalen om er zeker van te zijn dat JVS Zonwering vaker voorkomt op uw sociale media!

Op zoek naar rolluiken, screens, terrasoverkappingen, veranda's, rolpoorten of een ander type zonwering? Dan bent u bij JVS Zonwering aan het goede adres!
Contact
JVS Zonwering BV
De Heinen 22
5371 MJ Ravenstein (Nederland)
(mogelijk in navigatie: Huisseling)
 
Telefoon:
+31 (0) 486 850 119
(voorkeur via e-mail)
Website:
www.jvszonwering.nl
E-Mail:
Copyright © 2024 JVS Zonwering - Alle rechten voorbehouden