Home > JVS Zonwering | Blogpagina > Storm of hagelschade aan uw zonwering

Het is altijd een uitdaging om te beslissen wat te doen met je zonwering wanneer een onverwachte regenbui zich aandient. Maar geen zorgen, we zijn hier om je enkele nuttige tips te geven over hoe je je zonwering kunt beheren tijdens een regenbui, om schade te voorkomen en ervoor te zorgen dat je zonwering in goede staat blijft.

1. Rol je zonnescherm op (indien mogelijk)

Als je zonwering de optie heeft om opgerold te worden, is dit de eerste stap die je moet overwegen. Door je zonnescherm op te rollen, minimaliseer je de kans op schade door de regen. Dit voorkomt dat het doek wordt blootgesteld aan overmatige waterbelasting en kan de levensduur van je zonnescherm verlengen.

2. Laat het water aflopen

Als je zonnescherm niet kan worden opgerold, laat het dan met rust. Het ontwerp van veel zonweringen is zodanig dat het water vanzelf kan weglopen. Zorg ervoor dat het scherm niet volledig horizontaal is ingesteld, maar enigszins schuin, zodat het water gemakkelijk naar beneden kan stromen. Probeer wel zo snel mogelijk het doek op te rollen en na de regenbui goed te laten drogen!

3. Vermijd het gebruik van de afstandsbediening of het handmatig bedienen van elektrische zonweringen

Tijdens een regenbui is het belangrijk om de zonwering met rust te laten. Vermijd het gebruik van de afstandsbediening of handmatige bediening, aangezien dit de zonwering kan beschadigen of storingen kan veroorzaken.

4. Controleer je zonwering na de regenbui

Na de regenbui is het raadzaam om je zonwering te controleren op eventuele schade. Kijk of er geen waterophoping is en zorg ervoor dat het doek gelijkmatig is gedroogd. Als je enige schade opmerkt, neem dan gelijk contact op!

5. Reinig je zonwering indien nodig

Als je zonwering vuil is geworden door de regen, is het een goed moment om het schoon te maken. Gebruik een zachte borstel en een mild schoonmaakmiddel om vuil en vlekken voorzichtig te verwijderen. Deze producten zijn allemaal te vinden op www.zonwering-onderdeel.nl

6. Zware windstoten

Bij zware windstoten raden wij aan om zonneschermen op te rollen, screens en rolluiken helemaal naar boven te laten lopen en niet je zonwering te bewegen tijdens de zware storm.
Toch stormschade? Lees dan even verder:

Storm- of hagelschade aan uw zonwering?

Helaas wordt het weer steeds onvoorspelbaarder. De zomers worden warmer, de winters worden kouder en de stormen en hagelbuien heftiger! Jammer genoeg komt het ook steeds vaker voor dat er flinke schade wordt toegebracht door storm en hagelbuien. Uw zonwering heeft vaak veel te voortduren tijdens een storm of hagelbui. Denk hierbij aan: deuken in uw rolluik, beschadigingen aan uw verandadak of scheuren in het deuk van uw screen of zonnescherm.

 

Controleer uw zonwering en verandadaken

Om uw zonwering in goede staat te houden is het belangrijk om uw zonwering of overkapping (veranda) goed te controleren na een flinke storm of hagelbui. Bij direct opgemerkte schade is de kans groot dat dit door uw verzekeraar wordt vergoed.

 

Valt zonwering onder inboedelverzekering of opstalverzekering?

Als u de regels er op na leest bij uw verzekeraar dan wordt het niet altijd duidelijker. Zo is het ook het geval met zonwering. Alles wat vast zit aan uw woning valt namelijk onder de opstalverzekering en alle zaken die los zitten en meegenomen kunnen worden tijdens een verhuizing vallen onder inboedelverzekering.

 

Een twijfelgeval of toch niet?

Zonwering blijft een toch beetje een moeilijk geval. Want ja, de meeste zonwering kan gedemonteerd worden maar niet zonder slag of stoot.

 

Duidelijkheid

Gelukkig hebben de verzekeraars hier tegenwoordig afspraken over gemaakt om onduidelijkheid te voorkomen. De verzekeraars hebben bepaald dat zonwering onder de inboedelverzekering valt.

 

In de meeste gevallen is schade aan zonwering of overkappingen wat is veroorzaakt door storm of hagelbuien verzekerd onder uw inboedelverzekering.

 

Hoe te handelen bij schade?

Ons advies is om na iedere storm uw zonwering of verandadak te controleren op schade. In het geval van schade kunt u contact met ons opnemen via onderstaande formulier.

Uw naam
Uw e-mail
uw vraag/opmerking
 
Verzenden
Op zoek naar rolluiken, screens, terrasoverkappingen, veranda's, rolpoorten of een ander type zonwering? Dan bent u bij JVS Zonwering aan het goede adres!
Contact
JVS Zonwering BV
De Heinen 22
5371 MJ Ravenstein (Nederland)
(mogelijk in navigatie: Huisseling)
 
Telefoon:
+31 (0) 486 850 119
(voorkeur via e-mail)
Website:
www.jvszonwering.nl
E-Mail:
Copyright © 2024 JVS Zonwering - Alle rechten voorbehouden