Home > JVS Zonwering | Blogpagina > Storm of hagelschade aan uw zonwering

Storm- of hagelschade aan uw zonwering?

Helaas wordt het weer steeds onvoorspelbaarder. De zomers worden warmer, de winters worden kouder en de stormen en hagelbuien heftiger! Jammer genoeg komt het ook steeds vaker voor dat er flinke schade wordt toegebracht door storm en hagelbuien. Uw zonwering heeft vaak veel te voortduren tijdens een storm of hagelbui. Denk hierbij aan: deuken in uw rolluik, beschadigingen aan uw verandadak of scheuren in het deuk van uw screen of zonnescherm.

 

Controleer uw zonwering en verandadaken

Om uw zonwering in goede staat te houden is het belangrijk om uw zonwering of overkapping (veranda) goed te controleren na een flinke storm of hagelbui. Bij direct opgemerkte schade is de kans groot dat dit door uw verzekeraar wordt vergoed.

 

Valt zonwering onder inboedelverzekering of opstalverzekering?

Als u de regels er op na leest bij uw verzekeraar dan wordt het niet altijd duidelijker. Zo is het ook het geval met zonwering. Alles wat vast zit aan uw woning valt namelijk onder de opstalverzekering en alle zaken die los zitten en meegenomen kunnen worden tijdens een verhuizing vallen onder inboedelverzekering.

 

Een twijfelgeval of toch niet?

Zonwering blijft een toch beetje een moeilijk geval. Want ja, de meeste zonwering kan gedemonteerd worden maar niet zonder slag of stoot.

 

Duidelijkheid

Gelukkig hebben de verzekeraars hier tegenwoordig afspraken over gemaakt om onduidelijkheid te voorkomen. De verzekeraars hebben bepaald dat zonwering onder de inboedelverzekering valt.

 

In de meeste gevallen is schade aan zonwering of overkappingen wat is veroorzaakt door storm of hagelbuien verzekerd onder uw inboedelverzekering.

 

Hoe te handelen bij schade?

Ons advies is om na iedere storm uw zonwering of verandadak te controleren op schade. In het geval van schade kunt u contact met ons opnemen via onderstaande formulier.

Uw naam
Uw e-mail
Uw vraag/opmerking
 
Verzenden
Op zoek naar rolluiken, screens, terrasoverkappingen, veranda's, rolpoorten of een ander type zonwering? Dan bent u bij JVS Zonwering aan het goede adres!
Contact
JVS Zonwering BV
De Heinen 22
5371 MJ Ravenstein (Nederland)
(mogelijk in navigatie: Huisseling)
 
Telefoon:
+31 (0) 486 850 119
(voorkeur via e-mail)
Website:
www.jvszonwering.nl
E-Mail:
Copyright © 2023 JVS Zonwering - Alle rechten voorbehouden