Vier tips om de warmte buiten te houden

Hoe u een woning zo koel mogelijk kunt houden tijdens deze zomerse dagen.

Vier tips om de warmte buiten te houden - Hoe u een woning zo koel mogelijk kunt houden tijdens deze zomerse dagen.
Home > JVS Zonwering | Blogpagina > Vier tips om de warmte buiten te houden

Wat te doen tijdens een zomerse hitte? Hoe kunt u uw woning zo koel mogelijk houden in deze zomerse en warme dagen.

Het lijkt wel steeds warmer te worden in ons kikkerlandje en hoewel een mooie zonnige zomer erg prettig is heeft het ook zo zijn nadelen. Één van de grootste irritaties is toch wel de warmte die een woning bijna onleefbaar maakt. Wat kunt u nou het beste doen om die vervelende warmte uit uw woning te krijgen? Hieronder een aantal tips om het u zo comfortabel mogelijk te maken tijdens deze hitte.

Tip 1. Lucht uw woning

Vaak is het in de ochtend maar ook later in de avond lekker koel, de ideale tijd dus om ramen en deuren tegen elkaar open te zetten. Zorg ervoor dat de koelte lekker door uw huis kan trekken. Open daarnaast ook alle deuren in uw woning en zet er iets voor, bijvoorbeeld een deurstopper, stoel, wasmand, etc. Zo tocht het even lekker door!

Extra tip!
Zet een ventilator in de deuropening (met de blaasstand naar binnen). Zo zorgt u voor extra verkoeling.

Let op! Gebruik horren en hou ongedierte buiten
Aangezien de zomer niet alleen warmte met zich meebrengt maar ook een hoop insecten (denk hierbij aan muggen en andere vervelende metgezellen) is het sterk aan te raden om tijdens het luchten horren te gebruiken. Anders heeft u misschien wel een koele woning maar dan wel vol met ongedierte. Tja en dat willen we toch ook niet!

Heeft u nog geen horren? Bekijk dan ons aanbod:

Tip 2. Vermijd apparatuur welke uw huis kan verwarmen

Tv’s, computers tot aan ovens; diverse apparaten in uw woning produceren dermate veel hitte (wanneer ze aanstaan) dat het de temperatuur in uw woning kan doen stijgen. Probeer zo min mogelijk apparaten tegelijkertijd aan te zetten. Beperk dit gewoon tot een minimum.

U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om buiten de BBQ aan te steken of een gezonde salade te eten. Zo hoeft u uw kookstel of oven niet te gebruiken. Kijk dat scheelt alweer! Daarnaast is het natuurlijk een goed excuus om lekker te BBQ’en, toch?

Tip 3. Het buiten houden van de warmte

Probeer zoveel mogelijk te vermijden dat de zon uw huis verwarmt en dat de warme lucht uw woning kan binnendringen. Hou daarom tijdens de warme uurtjes uw ramen en deuren gesloten en zorg dat uw zonwering naar beneden is. Wanneer zonnestralen uw ramen bereiken kan het namelijk heel snel erg warm worden, probeer dit dus ten alle tijden te vermijden.

De volgende type zonwering zijn ideaal voor het afschermen van zonnestralen:

- Rolluiken
Perfect om uw ramen af te schermen voor zonnestralen. Eenmaal dicht zorgen ze voor totale verduistering zodat u lekker kunt slapen. Rolluiken zijn in alle jaargetijden goed in te zetten, in de winter dienen rolluiken bijvoorbeeld als extra isolatie. Omdat rolluiken multi-inzetbaar zijn is het daarom ook gelijk het meest verkochte zonweringsproduct.

Heeft u nog geen rolluiken? Bekijk dan snel ons aanbod:

- Screens
Screens zijn verduisterend en zonwerend, u kunt er dus licht doorheen kijken. Een prachtige en zeer strakke oplossing, maar niet zo vaak inzetbaar als dat rolluiken zijn.

Interesse in screens? Bekijk dan snel ons aanbod:

- Zonneschermen
Heeft u liever een zonweringsproduct waar u buiten ook nog gebruik van kunt maken dan is een zonnescherm een hele goede aankoop. Uw zicht naar buiten wordt niet beperkt en de zon krijgt geen kans om naar binnen te schijnen.

Bent u op zoek naar een zonnescherm? Bekijk dan snel ons aanbod:

Extra tip!
Het is natuurlijk het allerbeste wanneer de zonnestralen uw raam niet weten te bereiken, maar als aanvulling op uw buitenzonwering is binnenzonwering zeker aan te raden. Dus snel die rolluiken naar beneden en gordijnen dicht, geef de warmte geen kans om uw woning binnen te dringen.

Binnenzonwering nodig? Wij helpen u graag verder:
Bekijk alle binnenzonwering

Tip 4. Uw woning koel houden

Als eerste is het natuurlijk van belang dat u de warmte zoveel mogelijk uit uw huis weet te houden. Dit dankzij goede zonwering en gesloten deuren/ramen. Een goede tweede is zorgen voor verkoeling. Denk hierbij aan een airco, air-cooler of ventilator. Het is een gouden combinatie; goede zonwering en een geschikte koeler!

De bovenstaande tips zorgen voor de meeste winst om uw huis koel te houden! En laten we eerlijk zijn, wanneer het echt warm is wilt u dat uw huis lekker koel blijft. 

Een koel huis, het blijft toch het beste redmiddel tegen een hittegolf!

Op zoek naar rolluiken, screens, terrasoverkappingen, veranda's, rolpoorten of een ander type zonwering? Dan bent u bij JVS Zonwering aan het goede adres!
Contact
JVS Zonwering BV
De Heinen 22
5371 MJ Ravenstein (Nederland)
(mogelijk in navigatie: Huisseling)
 
Telefoon:
+31 (0) 486 850 119
(voorkeur via e-mail)
Website:
www.jvszonwering.nl
E-Mail:
Copyright © 2024 JVS Zonwering - Alle rechten voorbehouden